Sportágat váltottak a vizes vb sztárjai a rászoruló gyerekekért

Dátum: 
2017. október 14.

Kozma Dominikék a szombati V4 váltóban álltak rajthoz futóként az Ökumenikus Segélyszervezet csapatában

Egyedülálló figyelemfelhívó akcióval vett részt a 32. Spar Budapest Maratonon az Ökumenikus Segélyszervezet. A 4x2 km-es V4 Váltón az Ökumenikus Segélyszervezet által nevezett rászoruló gyerekekhez csatlakozva egy „vizes” bajnokokból álló váltócsapatot indult a karitatív szervezet színeiben.

A csapat tagjai Kozma Dominik világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó, Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok úszó, Bernek Péter rövid pályás világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, valamint Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó voltak.

A sztársportolók a karitatív szervezet mezén viselték a 1353-as adományvonal számát és az ökumenikusoktól már jól ismert „Ne csak szurkolj, segíts!” üzenetet, hogy így buzdítsák a szurkolókat az adományozásra. A Segélyszervezet az akcióval, az országszerte 1500 rászoruló gyermeket segítő Kapaszkodó gyermekfejlesztő programjára gyűjt adományokat. 

A 1353-as adományvonalat bárki felhívhatja, tárcsázásonként 250 forintot adományozva a nehéz sorsú gyermekekért végzett munka támogatására.

Projektek

  • Az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” nevű jótékony futóközösségének célja, hogy ráirányítsa a többi futó, illetve a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és ezáltal minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.