Képzőművészeti pályázat

Dátum: 
2014. március 12.

„Játék határokkal” című szerencsejáték-függőségi prevenciós modellprogramja keretében hirdet képzőművészeti pályázatot debreceni fiatalok számára az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. A pályázat célja egyrészt, hogy felhívja a figyelmet a szerencsejáték-függőség veszélyeire, másrészt pozitív alternatívákat mutasson, melyek védelmet jelenthetnek e függőséggel szemben. 

A pályázatra olyan rajz, grafika, festmény vagy kollázs formájában készült alkotásokat várnak, melyek a szerencsejáték-függőség káros következményeire hívják fel a figyelmet, vagy bemutatják a valódi közösségi élmény, a közösségi szabadidős tevékenységek fontosságát, mint a függőségek – köztük kiemelten a szerencsejáték függőség – megelőzésének lehetséges eszközét. 

A pályázaton Debrecenben tanuló fiatalok vehetnek részt két korcsoportban: Első korcsoportban indulhatnak azok, akik 2014. december 31-ig nem töltik be a 16-ik életévüket. Második korcsoportban indulhatnak azok, akik elmúltak 16 évesek, de 2014. december 31-ig nem töltik be a 20-ik életévüket.

Pályázni mindkét korcsoportban maximum 50x70 cm-es keretezésre alkalmas munkával lehet. Az eltérő méretű vagy egyedi formájú munkáknál kérjük, egyeztessenek a programfelelőssel (Nagy Sándor Zoltán, e-mail: grafikanagy@gmail.com, telefonszám: +36 20 466 2655)!

A pályázat kiírói manuális eszközökkel készült munkákat várnak, nem számítógépes grafikai megoldásokat! A beküldött alkotáshoz a készítő nevének, vagy csoport esetén a készítők névsorának, e-mail és telefonos elérhetőségének a megadása is szükséges.

Díjazás: Mindkét kategóriában 3-3 díj kerül kiosztásra kultúra utalvány formájában. Az első díj 25 000 Ft, a második 15 000 Ft, a harmadik pedig 10 000 Ft. 
A pályázat kiemelt támogatója, Debrecen Megyei Jogú Város Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma 3 db különdíjat ajánlott fel egyenként 10. 000 Ft értékben.

A pályázati munkákat 2014. április 30-ig várják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztő Központ 4024 Debrecen, Rákóczi utca 7. szám alatti irodájába.

A beérkezett alkotások a széles közönség számára is megtekinthetők lesznek az ünnepélyes díjkiosztón megnyíló kiállításon, melynek időpontjáról és helyszínéről később történik értesítés. 

Partnerek

Projektek

  • Modellprogram a játékszenvedély megelőzésére és kezelésére a Szerencsejáték Zrt-vel együttműködésben.
Intézmények: 
Dokumentumok: