Jótékonysági szurkolói pontot nyit a Segélyszervezet a 31. WizzAir Félmaratonon

Dátum: 
2016. szeptember 09.

Lengyelországi diplomaták és Magyarországon élő lengyelek is csatlakoznak a segélyszervezet jótékony futóközösségéhez

„Ne csak szurkolj, segíts!” jelmondatával, jótékonysági szurkolói ponttal jelenik meg a 31. WizzAir Félmaratonon az Ökumenikus Segélyszervezet. A sportrendezvényen felállított adományboltban mind a futni, mind pedig a szurkolni érkezők találnak a jótékonysági mezeket, illetve a sportoláshoz vagy a biztatáshoz hasznos eszközöket, melyek megvásárlásával egyúttal adományoznak is. A szurkolói pont önkéntesei egyúttal a segélyszervezet futóközösségébe és szurkoló csapatába is regisztrálják is az érdeklődőket, annak érdekében, hogy a tavasszal elindított közösség versenyről-versenyre több emberrel tudja ráirányítani a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire. 

A Segélyszervezet évente 1500 gyermeket segít a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. A célt az adományboltban kapható jótékonysági futómezek illetve szurkolói eszközök megvásárlása mellett a termékeken is megjelenő 1353-as adományvonal felhívásával lehet támogatni. 

Érdekesség, hogy a Segélyszervezet jótékonysági kezdeményezéséhez ezúttal Lengyelországból is sokan csatlakoznak, így új jelentést nyer a lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát híres mondás. A lengyel külügyminisztérium csapata az 1956-os poznani és budapesti forradalom 60. évfordulójára valamint a Lengyel - Magyar Szolidaritási Évre emlékezve indul majd a versenyen. 1956 júniusában a poznani munkások tiltakozásai, az őszi politikai enyhülés Lengyelországban, az októberi budapesti népfelkelés napjaiban a két nép fiai különleges szolidaritást és támogatást tanúsítottak egymás irányában. Manapság Lengyelország és Magyarország kapcsolatai virágoznak politikai, gazdasági és kulturális értelemben egyaránt, és összeköti a két népet a futás iránti szenvedély is. A versenyen induló mintegy 30 lengyel futó nevezési díjának felét az Ökumenikus Segélyszervezet gyermeket segítő tevékenységének támogatására ajánlják fel.

Ne csak szurkolj, segíts! A Segélyszervezet mindenkit vár csapatába, aki szívesen köti össze a futást jótékonysággal, illetve egyetért azzal, hogy a jó célokkal nem elég egyetérteni, nem elég szurkolni értük, hanem aktívan tenni is kell azért, hogy megvalósuljanak!   A közösséghez futóként és szurkolóként is lehet csatlakozni. Egyrészt online, másrészt személyesen a 31. WizzAir Félmaratonon található jótékonysági szurkolópontnál.

Projektek

  • Az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” nevű jótékony futóközösségének célja, hogy ráirányítsa a többi futó, illetve a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és ezáltal minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.