Jótékonysági szurkolói pont a 31. WizzAir Félmaratonon

Dátum: 
2016. október 03.

„Ne csak szurkolj, segíts!” jelmondatával, jótékonysági szurkolói ponttal jelent meg szeptember 11-én a 31. WizzAir Félmaratonon az Ökumenikus Segélyszervezet. A sportrendezvényen felállított adományboltban mind a futni, mind pedig a szurkolni érkezők találtak jótékonysági mezeket, illetve a sportoláshoz vagy a biztatáshoz hasznos eszközöket. A szurkolói pont önkéntesei egyúttal a segélyszervezet futóközösségébe és szurkoló csapatába is regisztrálták is az érdeklődőket.

Érdekesség, hogy a Segélyszervezet jótékonysági kezdeményezéséhez ezúttal Lengyelországból is sokan csatlakoztak, így új jelentést nyert a „lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol s issza borát” híres mondás. A lengyel külügyminisztérium csapata az 1956-os poznani és budapesti forradalom 60. évfordulójára valamint a Lengyel - Magyar Szolidaritási Évre emlékezve indult a versenyen.  A mintegy 30 lengyel futó nevezési díjának felét a Segélyszervezet gyermeket segítő tevékenységének támogatására ajánlották fel.

Projektek

  • Az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” nevű jótékony futóközösségének célja, hogy ráirányítsa a többi futó, illetve a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és ezáltal minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.