Jótékony futóközösséget indít az Ökumenikus Segélyszervezet

Dátum: 
2016. június 10.

Ne csak szurkolj, segíts! jelmondattal indít jótékony futóközösséget hazánk egyik legnagyobb karitatív szervezete. Az idén 25 esztendős Ökumenikus Segélyszervezet mindazon sportemberek jelentkezését várja, akik szívesen kötik össze a sportot a jótékonysággal. A Segélyszervezet futócsapatának célja, hogy ráirányítsa a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé. A futók a jelmondat mellett a Segélyszervezet 1353-as adományvonalának számát is mezükön viselik majd, így a szám felhívásával a szurkolóknak valóban azonnali lehetőségük lesz a jótékonysági akciókhoz való csatlakozásra, azaz, hogy ne csak mint szurkolók, de mint aktív adományozók is részt vegyenek a Segélyszervezet célkitűzéseinek megvalósulásában. 

A futócsapat - élén Kovács Koko István jószolgálati nagykövettel - már június 12-én a 23. K&H Mozdulj! maraton és félmaratonváltón rajthoz áll. Az előzetesen regisztrált több mint 50 csapattaghoz a helyszínen is lehet majd csatlakozni a Segélyszervezet sátránál, ahol a Ne csak szurkolj, segíts! jelmondattal ellátott csapatmezek megvásárlásával ez alkalommal a Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtését lehet támogatni, mely nélkülöző és bántalmazott gyermekekért végzett egész éves tevékenységéhez jelent hozzájárulást, csakúgy mint a 1353-as adományvonalra indított hívások.   

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1500 nehéz sorsú gyermeket segít rendszeresen országszerte. Gyermekeket, akiknek nem adatnak meg a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételei: az egészséges fejlődéshez szükséges napi étkezések, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon, az élményekben gazdag szabadidő. A segélyszervezet átmeneti otthonok működtetésével, fejlesztő pedagógusok bevonásával, közösségi programok és nyári táborok szervezésével segít. A Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtéssel ehhez a munkához gyűjt adományokat a Segélyszervezet.

Projektek

  • Az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” nevű jótékony futóközösségének célja, hogy ráirányítsa a többi futó, illetve a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és ezáltal minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.