’Játék határokkal!’ a Campus Fesztiválon

Dátum: 
2013. július 17.

Saját sátorban szervezett színes és tartalmas programokkal hívja föl a figyelmet a játékfüggőség elkerülésére az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a Szerencsejáték Zrt. szakmai partnereként és a Humánum Kft-vel együttműködésben indított ’Játék határokkal!’ című, játékszenvedély-prevenciós és integrációs projektje érdekes és tartalmas programokkal várja sátrában a Debrecenben július 17. és 21. között szervezett Campus Fesztivál résztvevőit. Mivel a modellprojektként futó három éves komplex program célcsoportja a debreceni játékfüggők, ezért a szervezők fontosnak tartották, hogy a tanév közbeni alkalmak mellett, most külön fesztiválsátorral jelenjenek meg a korosztály által nagyszámban látogatott rendezvényen is.

Figyelemfelhívás játékos, de tartalmas formában

A szervezők azt remélik, hogy programjaikkal sikerül felkelteni a fiatalok és a családok figyelmét a játékszenvedély és a függőség elkerülésének módjára, fontosságára, miközben tartalmas időtöltést nyújtanak nekik. „A Játék határokkal fesztiválsátor egy közösségi hely a fesztiválon, ahol meghatározó elem a játék és az együttlét. Egymást érik a színes, szemléletformáló programok, melyekkel a közös játék örömének felfedezésén és a közösségi programokon keresztül szeretnénk megmutatni, hogy a határok betartásával, hogyan lehet elkerülni a játékszenvedélyt és a függőséget” – mondta el Figeczki Tamás projektvezető, az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni intézményének vezetője.

A ’Játék határokkal!’ fesztiválsátor interaktív közösségi játékokkal és vetélkedőkkel várja az érdeklődőket. A játékokban résztvevőket nyeremények várják, lesz pár- és önismereti vetélkedő, valamint egy vidám interaktív műsor keretében felidézik a retro zenék világát is. A játékszenvedélyről, a szerencsejáték függőségről és a megelőzés fontosságáról a debreceni egyetem előadói és szakmai szervezetek képviselői beszélgetnek, tartanak előadásokat: „A játék, mint ördögi kísértés" – Dr. Gyürky Kata irodalomtörténész ; Pocsolyába léptem?  - Tóth Laboncz Attila (ex- Tankcsapda), Boros György (ex- Ölveti B.B. , Csonka Valter (Dr. Valter Blues Társasága), Sárvári Géza (Kuttya). 

A kulturális programok között többek között a Józan Babák Playback-színház, a "Hasztalan játék?" - színdarab az identitáskeresésről (Alföld Színpad), a SisterBrotherz - Live Electro Ambient Improv Jam, a Minimum 4 együttes és a DDR Retro Disco (Doktor Kondor und Gesztelyi Tamás) szerepel. A rendezvény ideje alatt minden nap 13 órától 19 óráig nyitva tartó fesztiválsátorban folyamatos információs pult működik, ahol tanácsadásra, illetve kapcsolatfelvételre nyílik lehetőség, valamint tesztet is tölthetnek ki a játékszenvedélyről az érdeklődők.

Partnerek

Projektek

  • Modellprogram a játékszenvedély megelőzésére és kezelésére a Szerencsejáték Zrt-vel együttműködésben.
Intézmények: