Gyermekekért hívtak összefogásra a Segélyszervezet futói a Vivicittán

Dátum: 
2017. április 11.

Egyedülálló jótékonysági akcióval készült a Vivicittára az Ökumenikus Segélyszervezet. A Ne csak szurkolj, segíts! kezdeményezéshez csatlakozva több száz futó viselte magán a szervezet 1353-as adományvonalának számát támogatói mezeken vagy lemosható tetoválás formájában, hogy így buzdítsák adományozásra a pálya mellett szurkolókat. Az összefogással a Segélyszervezet 1500 gyermeket segítő Kapaszkodó programját támogatták.

A jótékony futók sorát Iain Lindsay, brit nagykövet nyitotta meg, aki a szombat reggeli váltó futásban állt rajthoz csapatával. A délben kezdődő Minicittán a Segélyszervezet által támogatott rászoruló gyerekek is indulhattak Bajdik János futó jóvoltából. A gyerekeknek és a nagykövetnek Katus Attila tartott közös bemelegítést az indulás előtt.

A kezdeményezéshez előzetesen több vállalat futóközössége csatlakozott. Vasárnap reggel a T-Systems képviseletében Németh Mihály vezérigazgató-helyettes a félmaraton rajtja előtt 2 millió forintot adott át jelképesen Lehel Lászlónak, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának.

Szintén kiemelkedő támogató volt a KPMG Hungária Kft., mely futónagykövetei adománygyűjtését további 500.000 Ft-tal egészítette ki. A Cardif Biztosító Zrt. jelentős futócsapattal, míg a Roche Magyarország Kft 100.000 Ft adománnyal és jótékony futóival csatlakozott a kezdeményezéshez. A klasszikus 10 km-es Vivicitta távon a jótékony futók között volt Rátonyi Kriszta, műsorvezető is.

A versenyek alatt az Ökumenikus Segélyszervezet szurkolócsapata  biztatta a jótékonysági futókat a pálya mellől, mobil csapatai pedig a verseny egész területét járva hívták föl a figyelmet az adakozás lehetőségére.

A Vivicitta hétvégéjén több mint 3 millió forint gyűlt össze a Kapaszkodó programjának támogatására. 

Projektek

  • Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programjával évente 1500 hátrányos helyzetű gyermeknek nyújt esélyt a felzárkózásra országszerte.
  • Az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” nevű jótékony futóközösségének célja, hogy ráirányítsa a többi futó, illetve a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és ezáltal minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.