Bántalmazott gyerekekért futotta körbe csapatával a Balatont a brit nagykövet

Dátum: 
2018. május 12.

„NE CSAK SZURKOLJ, SEGÍTS!” néven indított váltót az Ultrabalatonon az Ökumenikus Segélyszervezet. Az Iain Lindsay, brit nagykövet által vezetett tízfős csapat egy különleges küldetéssel vágott neki a "magyar tenger" körbefutásának: hátrányos helyzetű, bántalmazott gyermekek nyári táboroztatására gyűjtöttek pénzadományt. A több mint 500 000 forintnyi jótékony felajánlásból olyan gyermekek táboroztatását valósítja meg a segélyszervezet, akiknek enélkül esélyük sem lenne eljutni nyaralni.

A 221 kilométeres táv első, 11,8 kilométeres szakaszát Iain Lindsay teljesítette: a brit nagykövet május 12-én, szombaton 11 órakor indult a balatonaligai rajttól.
 
A gyűjtéshez bárki csatlakozhatott a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal, a jougyekert.hu "Körbefutjuk a Balatont, a bántalmazott gyerekekért!" oldalán pedig tetszőleges összeggel lehetett hozzájárulni a kitűzött célhoz. 

Projektek

  • Az Ökumenikus Segélyszervezet „Ne csak szurkolj, segíts!” nevű jótékony futóközösségének célja, hogy ráirányítsa a többi futó, illetve a szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire, és ezáltal minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.